‘Het geheim’ van Jan Blokhuijsen voor zijn overwinningen? Slim eten!

Gezond en lokaal voedsel – was het thema van voedselinspiratiebijeenkomst – op de Reuzedei 2016

Een interview met nationale schaatstopper Jan Blokhuijsen was het startschot van de voedselinspiratiebijeenkomst op de Reuzedei zaterdag 7 mei 2016
Wat heeft deze topsporter voor met voedsel? Verrassend veel! Jan heeft een speciale voedselcoach en dat heeft resultaat. Door onderzoek van zijn bloed en DNA is er bij hem ontdekt dat zuivel en cafeïne slecht zijn voor zijn lichaam. Samen met biologisch eten, gebalanceerde supplementen en flink trainen weet Jan het zeker: Goud op 8 februari 2018!

Ook Sjoerd en Janna van Meer Miedema Natuurlijk hebben op hun veehouderij een grote stap gemaakt
Ze hebben het ‘plankgas-boeren’ verlaten en maaien nu als de vogels zijn uitgevlogen. Volg de natuur is hun motto. Ze betrekken mensen bij hun visie die sponsor kunnen worden van een are en nemen de mensen mee in hun natuur. Geen antibiotica meer en op weg naar biologisch. Bovenal de liefde voor elkaar en de natuur. Sjoerd en Janna leven in het ritme van de Grutto.

Theo Mulder zit in de natuurlijke grondverbetering met zijn bedrijf Mulder Agro in Kollummerzwaag
Hij levert producten voor grondverbetering aan veehouders en akkerbouwers en leert hun de kunstmest af te bouwen. Een grote uitdaging met groeiend succes.

Eén van de initiatiefnemers van Ús Hôf in Sibrandabuorren is Bregje Hamelinck, een pluktuin met al meer dan 100 abonnees
Gezond lokaal voedsel met elkaar produceren. En met hun voedselcoöperatie kun je ook ander (lokaal) biologisch voedsel kopen. Een voorbeeld voor Fryslân, ze besmetten nu al vele dorpen met hun ervaring en cursussen.

Over één ding zijn deze sprekers het allen eens: de boer is de dokter van de toekomst.
Door gezond voedsel te kweken en te eten zijn bijzonder veel kwalen te voorkomen. Dat begint bij de gezonde bodem. Er zou dus minder geld in de pharmacie moeten gaan maar juist meer in de FARMacie. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Related Post